Tabergs konsthjul 1836-1915 och gröna stenar?

Dag 4 med LL's Äventyr
Hittade detta hjul som vi var tvungna att spana in. Det var gigantiskt!

Vi hittade fynd..grön sten...
Någon som vet vad det kan vara för sten?Se stenarna i större format genom att klicka på bilderna

  

Skriv gärna under länken "Kommentarer" om ni vet vad det är för sten, tack på förhand!

Vidare in i Filipstad för den första goa duschen :D Så in på en camping...Inte så värst mkt att campa på, men duschen var underbar =Doch dax för vidare tur och LL's tröjorna på! HAHAEn sväng in i Karlstad för kurr av Mc D, hihi!
Efter hamburgaren hittade vi en Harley Davidson att åka på HAHA
Ja kom längst så klart *mohaha*

Nämen, ett kort till HAHANu vidare mot NORGE...


Kommentarer
Postat av: Tommy 29:an

Måste väl vara Mossagat?Mossagat stärker vår självtillit och självacceptans. Den ger oss trygghet och välmående. Den stärker vårt hjärta och stabiliserar våra känslor. Den är en bra hjälp när du har behov av att mobilisera all din viljestyrka. Mossagat ger oss balans och har fått rykte om sig att göra sina bärare vältalande och välövervägda i skrift och tal.

Mossagat sägs ha en positiv inverkan på ett obalanserat blodsocker, diabetes, lever och njursjukdomar och på allergier. Den motverkar håravfall.Mossagat tillhör kalcedongruppen och består av kiseldioxid SiO2. Det mossliknande mönstret beror på oxiderade mineraler. De vackra banden av agat bildas när heta kiselrika lösningar tränger genom hålrum i en porös vulkanisk bergart. De bästa agaterna kommer från Brasilien och Uruguay. I Sverige kan man hitta agatvarianten av kalcedon i konglomerat i Horrmund Norra Dalarna och som mandlar i Öjediabas i samma område. Varianter av kalcedon med agatstruktur med färger som blå, grå, grön och röd färg kan man hitta vid Tabergs gruvor Värmland, Gräsbergs gruvor Dalarna, Båtgruvan och Mossgruvan i Yxsjöbergsfätet.http://www.flower-of-spirit.se/Kristaller/Kristaller.asp?KatNamn=Alla&KatID=1Ligger under "Agat Moss"

2009-07-29 @ 13:42:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0